×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

 

 

 

 

 

 

2017 ÖĞRENCİ TASARIM YARIŞMASI HAKKINDA 

Yarışmanın Tanımı Artella Ahşap Kapı Sistemleri sponsorluğunda düzenlenen "KAPI TASARLIYORUM" markalı Kapı Tasarım Yarışması’dır. Yarışma, modern ve klasik olmak üzere 2 kategoriden oluşmaktadır. Her bir kategoride projelerin özgün olmaları esastır. Jürinin, tasarımın özgün olmadığına dair değerlendirmesi projenin elenmesine neden olur. 

 

Yarışmanın Amacı 

İç mekan kapılarının tasarımsal önemine vurgu yapmak. 

Yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek. 

Kapı ihracatında tasarım açısından güçlü, üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmek. 

Sektöre ilgi duyan öğrenci düzeyindeki tasarımcı, mimar ve iç mimarları sektörle buluşturmak ve bu alandaki başarılı tasarımcıları ödüllendirmektir.


Artella Hakkında

Geçmiş tecrübemizle, geleceği üretiyoruz… 1977 yılında meslek hayatına başlayan Tuncay ve Cemal Aslandağ'ın girişimleri, Salih ve Aydın Aslandağ'ın desteğiyle 1988 yılında ASLANDAĞ AHŞAP, Salih, Tuncay, Cemal ve Aydın Aslandağ tarafından kurulmuş bir aile şirketidir. Firma, en büyük manevi desteğini İnebolu'da uzun yıllar ahşap ev ustalığı yapmış olan babaları Saadettin Aslandağ'dan almaktadır. Göztepe Sanayi Sitesinde 200 m²'lik bir atölyede üretime başlayan Aslandağ Ahşap A.Ş kaliteye verdiği önem, temiz işçilik, üstün hizmet anlayışı, insana ve teknolojiye yönelik yatırımlarıyla giderek kendini geliştirmiş ve büyümüştür. Aslandağ Ahşap günümüzde bir grup şirketi haline gelmiş ve ASLANDAĞ Grup olarak bünyesinde farklı sektörlere hizmet veren şirket ve markaları oluşturmuştur. Artella markası ile Tuncay ve Cemal Aslandağ yönetiminde, kendi tesislerinde kapı, mutfak ve banyo üretimini gerçekleştirmektedir. En bilinen ve kalitesi ile ön plana çıkmış, son kullanıcılarına mekan üreten birçok inşaat firması projelerinde Artella ürünlerini tercih etmektedir. Artella, bugün yeni makine yatırımlarıyla 8500 m²'si kapalı olmak üzere toplam 17000 m²'lik fabrikasında en son teknoloji kullanılarak üretim yapmakta ve hem Türkiye hem de dünyada tanınan global bir marka olma hedefine hızla ilerlemektedir. Mağazacılık ve perakende alanında da sürekli gelişim gösteren Artella, Caddebostan/Kadıköy’de bulunan yeni mağazasında da hizmet vermeye başlamıştır. İtalya’nın önde gelen firmaları Pedini Cucina Mutfakları’nın ve Okey Porte Çelik Kapıları’nın da temsilciliklerini alarak kendi garantisinde müşterilerine sunmaktadır.


YARIŞMA KOŞULLARI 1-) Yarışmacılar, 18 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olmalıdır. 2-) Yarışmaya üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarımı öğrencileri katılabilir. 3-) Yarışmaya, bireysel veya 2 kişilik ekipler halinde katılım gösterilebilir. Ekip üyelerinin lisans eğitimine devam ediyor olması gerekmektedir. 4-) Yarışmacılar, her iki kategori (modern/klasik) için de proje gönderebilirler. 5-) Yarışmacılar, Asli Jüri üyelerinden herhangi birinin ortağı, yardımcısı ya da birinci dereceden akrabası olamaz. 6-) Yarışmacılar, yarışmayı açan sponsor firmada (Artella Ahşap Kapı Sistemleri) çalışıyor veya çalışan birinin birinci dereceden akrabası olamaz.


YARIŞMA TAKVİMİ
 Proje Dosyası Son Teslim 15 Mart 2017 Saat 17.00
 Jüri Değerlendirme 20 Mart 2017  Ödül Töreni 30 Mart 2017


YARIŞMA ÖDÜLLERİ
Modern Kategori Ödülleri Birincilik Ödülü 5.000 TL İkincilik Ödülü 3.000 TL Üçüncülük Ödülü 2.000 TL
Mansiyon Ödülü 1.000 TL
Klasik Kategori Ödülleri
Birincilik Ödülü
5.000 TL
İkincilik Ödülü
3.000 TL
Üçüncülük Ödülü
2.000 TL
Mansiyon Ödülü
1.000 TL


YARIŞMA JÜRİSİ
Tahsin ALPAR
MİMAR: ALPAR MİMARLIK KURUCUSU
Gönül ARDAL
İÇ MİMAR: GÖNYE MİMARLIK KURUCU ORTAĞI
Ahmet ERKUTOĞLU
MİMAR: AE MİMARLIK KURUCUSU
Gülname TURAN
END. ÜRÜNLERİ TASARIMCISI: İ.T.Ü. DOÇ. DR.
Ahmet YALÇIN
İÇ MİMAR : ARTELLA GENEL MÜDÜRÜ
Esin TÜMER
DR. MİMAR, YAZAR : ÜSKÜDAR ÜNİ. YRD. DOÇ. DR. , HABERTÜRK KÖŞE YAZARI


İLETİŞİM
 Adres
Büyükbakkalköy Mah. Maltepe Cad. No:9 PK: 34858 Maltepe / İstanbul
 E-posta
info@kapitasarliyorum.com.tr
 İnternet Sitesi
www.kapitasarliyorum.com.tr
 Sosyal Medya Hesapları
www.facebook.com/kapitasarliyorum
www.instagram.com/_kapitasarliyorum_