İç Mimarlık Bölümü Özel Yetenek Sınavı

2016-YGS puanlarından en az biri 150 ve üzerinde olan öğrencilerin dikkatine; Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi, İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ'ne ön kayıt ve Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

Uygulanacak İşlemler ve Gerekli Koşullar

1. Tam burslu 8, %50 burslu 30 ve %25 burslu 40 kişi olmak üzere toplam kontenjan 78 kişidir.
  2. 2016 ÖSYS Kılavuzunda belirtilen yöntem ve kurallar uygulanarak bölüme yerleştirme işlemi yapılacaktır.
  3. Ön kayıt başvuruları 22 HAZİRAN – 01 AĞUSTOS 2016 tarihleri arasında Üniversitemiz Balgat Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na yapılacaktır.
  4. Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler ve kayıt tarihleri ile yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler ve kayıt tarihleri Üniversitemiz web sayfasında ilan edilecektir.
  5. Öğretim dili İngilizce'dir. I. ve II. Aşama İngilizce Yeterlik Sınavı 06 Eylül 2016 tarihinde yapılacaktır. İngilizce yeterlik sınavında başarılı olanlar 1.sınıfa devam etmeye hak kazanacak, başarısız olanlar ise İngilizce Hazırlık Sınıfına devam edeceklerdir.
  6. Tercih Kısıtı: Üniversitemizde öğrenimine devam etmekte iken yeniden Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavına ve Özel Yetenek Sınavına giren Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri öğrenim gördüğü programın burslu kontenjanları için tercih hakkı kullanamazlar.
  7. Posta ve kargo yolu ile başvuru kabul edilmemektedir.

Ön Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. 2016 YGS Puan Belgesi'nin internet çıktısı,
  2. 2 adet vesikalık fotoğraf,
  3. Lise Diplomasının fotokopisi,
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi  (T.C.Kimlik numarası belirtilmek suretiyle),
  5. T. Vakıflar Bankası Meşrutiyet Şubesi TR280001500158007260429262 nolu Çankaya Üniversitesi TL Bankomat hesabına yatırılan 100,- TL ön kayıt başvuru ücretini gösterir banka dekontu. (Başvuru ücreti iade edilmez.).

Başvuru formu için tıklayınız.

Sınav Tarihi ve Yeri

05 Ağustos 2016,   Saat: 10:00

Adres: Çankaya Üniversitesi, Balgat Kampüsü

Çukurambar Mah. Öğretmenler Cad. No: 14 Yüzüncüyıl – Balgat / ANKARA

Tel : (312)  – 284 45 00 (287) / (312) -233 11 64-65-66-67-68

Fax : (312) 284 80 42

e-mail: webadmin@cankaya.edu.tr . url: http://www.cankaya.edu.tr

MİMARLIK FAKÜLTESİ İÇ MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖZEL YETENEK SINAVI’NA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE  !!!!

• Sınav 05 Ağustos 2016 tarihinde, Üniversitemiz Balgat Kampüsü’nde, saat 10:00’da başlayacaktır. Adaylar en geç 09:30’da sınavın yapılacağı binada hazır bulunmalıdır. Sınavın ilk yarım saatinden sonra kimse sınava alınmayacak, geç gelen adaylara ek süre verilmeyecektir.

• Adayların sınavın ilk yarım saati içerisinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Olağanüstü durumlar dışında sınav sırasında dışarı çıkılamaz.

•  Sınavlara, cep telefonu, çanta, hesap makinesi vb. eşyalar getirilemez. Sınavlarda ÖSYM koşulları aynen geçerlidir ve her aday bu koşulları önceden kabul etmiş sayılır.

•  Adayların sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” nin yanında nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport gibi ikinci bir geçerli kimlik belgesi bulundurmaları gereklidir. Bu belgeleri yanlarında bulunmayan adaylar sınava alınmazlar.

•  Sınavın yapılacağı binaya sınav sorumluları ve sınava girecek adaylar dışında hiç kimse girmeyecektir.

• Sınavdan bir gün önce sınava gireceğiniz salonu gidip görmeniz yararınıza olacaktır.

• Adayların sınava gelirken yanlarında iki adet yumuşak uçlu kurşun kalem, bir adet kalemtıraş ve bir adet silgi bulundurmaları gereklidir.

• Sınav salonlarına girişler Arı Koleji tarafındaki 10 no’lu kapıdan yapılacaktır.