Tasarım Doktora Programı (İngilizce)

Tasarım Doktora programı, tasarımın doğası ve pratiğinin altında yatan konular üzerinde araştırma yapmak isteyen öğrenciler için tasarım ilkelerine dayalı çok disiplinli bir araştırma ortamı yaratmayı amaçlamaktadır. Başka bir deyişle, tasarım ve tasarımın doğası hakkında yeni bilgiler üretmeyi, bunları çağdaş gereksinimler ve teknolojilerle birleştirerek güncel tasarım yaklaşımıyla geleneksel duyarlılıkları geliştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerin güncel, teorik ve uygulamalı zorunlu ve seçmeli dersler ile farklı araştırma konularını tartışarak, stratejik, yaratıcı, düşünsel, kişisel ve kişilerarası iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlar.

Tasarım Doktora programına kabul edilebilmek için, başvuru sahiplerinin tasarım, mimarlık veya ilgili bir tasarım alanında yüksek lisans ve lisans derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Tüm başvuru sahiplerinin programa kabul edilmek için yazılı ve sözlü İngilizce bilmeleri gerekmektedir. Anadili İngilizce olmayan tüm başvuru sahiplerinin İngilizce yeterlilik belgesi sunmaları gerekmektedir. Kabul, her akademik yılın başlangıcından önce yapılan bir mülakatla belirlenir.

Detaylı bilgi için Fen Bilimleri Enstitüsü internet sayfasını ziyaret ediniz.