Çankaya Üniversitesi 25. Yıl Etkinlkleri çerçevesinde İç Mimarlık Bölümü, değerli konuşmacıların yer aldığı aşağıda kısaca bahsedilen konularda bir konferans düzenlemiştir. Amaç Üniversite eğitimi sonrası gerçek hayatta karşılaşılabilecek konularda mezunların birikimine katkı sağlamaktır. PRATİKTE İÇ MİMARLIK başlığındaki bu konferans içeriği itibarı ile mimarlık, iç mimarlık hatta tüm tasarım alanlarını da kapsamaktadır. Tüm mimarlık, iç mimarlık ve tasarım mezunlarını ve öğrencilerini aramızda görmekten kıvanç duyacağız.
Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Saliha Suvay konuşmasında her tasarım alanı için geçerli olabilecek, genç girişimci yeni mezun tasarımcıların iş dünyasına adım atmadan önce bilmesi gereken Devlet Yardımları, vergisel avantajlar ve sektörel mesleki avantajlar konularına değinecektir. Mimar, İnşaat-Proje Yönetim Profesyoneli Ahmet Avinal, İnşaat Sektörü özelinde, bir ERP çözümünün, olması gereken kurgusal ve yapısal algoritmasını anlatacaktır.
Mimar, Yapım proje müdürü Zafer Ulaş Gökhan konuşmasında, İnşaat sektöründe sıklıkla kullanılan ve pek çok devlet ve özel sektör işvereni tarafından tercih edilen Tasarım – Yapım Projelerinde (Design-Build) mimar ve iç mimarın projede kendilerinin idaresinden başlayarak , kurumsallık, çıkar ortaklarıyla olan ilişkiler, kapsamların tasarım ve entegrasyonuna ilişkin uygulanan yöntemler ve başlıca prensipleri Dubai’den deneyimlerle paylaşacaktır.
Katılımcılara sertifika da verilecektir.